NOX

NOX är ett välkänt spanskt varumärke som har funnits på marknaden under en tid och är uteslutande fokuserat på Padel. Det grundades av bröderna Ballve och deras företag JJ Ballve Sports är baserat i Barcelona. Racketarna tillverkas i Kina.

Under åren har de ett utmärkt öga för nya talanger. Miguel Lamperti har varit deras ambassadör i flera år och Stupa (Franco Stupaczuk) var också en del av Nox-familjen innan han gick med i Starvie. Nu är Augustin Tapia den stora stigande stjärnan i World Padel Tour och han spelar för närvarande med AT10 Genius.

Nox är en partner för World Padel Tour och är den officiella racketen. De har visat sig producera och leverera jämn kvalitet. Vi har också lagt till den legendariska Nox ML10 i sortimentet i vår kollektion. Denna padelracket från Lamperti är också mycket lämplig för personer med armbågsproblem, eftersom den är väldigt mjuk och mycket lätt att leka med.

Deras slogan: "Nox gör dig bättre".

Nox Luxury ctrl L6 2590kr (3100kr)

Kontrollracket från Nox i högsta kvalitet.

Luxury Control L.6 är ett padelracket för dig som söker maximal kontroll och precision i ditt spel.

Den nya teknologin Multilayered Core är applicerad i racket och innebär att man lyckats bygga racketens kärna av två olika material där det ena lagret hjälper dig med kontroll i slagen medans det andra hjälper till med farten. Med denna kärna får du med andra ord en härlig kombination av både fart och kontroll.

Luxury Control L.6 har en rund form vilket gör den väldigt förlåtande så att även bollträffar längre ut mot ramen erbjuder bra fart/kontroll och träffkänsla. Den topplätta balansen gör det väldigt lättmanövrerat samt bidrar till ytterligare kontroll i slagen.

Luxury Control L.6 har ett kolfibermaterialet Carbon 12K. Det innebär att ytskikten består av ett kolfiber med 12000 kolfibertrådar per cm², att jämföra med industristandard som är 3K. Ju fler trådar desto snabbare och mer responsivt kolfiber som fångar upp och rekylerar bollen.

I 2021 års kollektion från Nox hittar vi två modeller speciellt framtagna för tvillingarna Alayeto. Detta är Mapis modell som passar hennes lite mer defensiva spelstil.

Racketen har en stor sweetspot vilket gör att även träffar lite längre ut mot ramen levererar bra fart och känsla i slaget. Racketen reducerar vibrationer vid bollträff på ett mycket effektivt sätt vilket bidrar till en härlig träffkänsla.

Detta padelracket har en låg balans vilket bidrar till en härlig kontroll/precision i slagen. Den lite mjukare slagytan (jämfört med 12K eller 18K gör denna modell till det perfekta valet för dig som trivs med en lite mjukare träffkänsla men ändå vill ha dom egenskaperna som kolfiber i slagytan ger.

Nox WPT Attraction
Pris 1690 kr

Detta Diamantformade racket är förvånadsvärt lättspelat och erbjuder en bra blandning mellan fart och kontroll. Ytan har en speciell struktur vilket erbjuder en bra grepp och spinn på bollen.
Väldigt prisvärt rack och gillar du aggresivt spel mot nätet så kan detta vara racket du söker. Demo finnes

Nox wpt Equation Lady 2021
Pris 1690 kr

Detta padelracket har en rund form vilket ger en riktigt bra access till kontroll. Den runda formen gör det även väldigt förlåtande. Equation WPT är en modell för spelaren som vill utveckla sin padel och ta den till nästa nivå.

Racketen är utrustad med vibrationsdämpning för att ge en mjuk och behaglig bollträff samt förebygga skador.

Vi på Rackets


Struktur på ytan som ger extra spinn

Nox ML pro cup silver/pink woman
Pris 2290kr

Ml 10 Pro Cup i design riktad mot damer.

Ett klassiskt padelracket i stilren design. ML 10 Pro Cup var det första racket som utvecklades i samarbete med världsstjärnan Miguel Lamperti.

ML 10 Pro Cup är ett padelracket som passar perfekt för både motionärer samt tävlingsspelare.

Racketen har en stor sweetspot vilket gör att även träffar lite längre ut mot ramen levererar bra fart och känsla i slaget. Racketen reducerar vibrationer vid bollträff på ett mycket effektivt sätt vilket bidrar till en härlig träffkänsla.

Det Spanska märket Nox har under många år tillverkat Padelracketar som används av motionärer och några utav världens bästa spelare.

Detta padelracket levereras med Nox-racketpåse samt ett transparent ramskydd som skyddar racketen