En bra bild av mitt nuvarande liv. Värnamo TK, racketsport, samt familjen, här representerad av yngsta dottern Smilla.

Bakgrund

  Mitt namn är Patrik Rönneke och mitt stora intresse i livet har alltid handlat om bollar och olika typer av racketsporter. Den racketsport jag överlägset sysslat mest med är tennis och min karriär startade för ungefär 40 år sedan i Värnamo Tennisklubb.
  Mitt första lilla företag startade jag redan som 11-åring då jag även fick min första strängmaskin. Mitt företag hette Patriks Racketservice och jag minns hur jag där strängade, lagade racketar och hjälpte andra medlemmar i klubben med sin utrustning.
  När jag var 12 år gjorde jag min debut i Värnamo Tennisklubbs A-lag och sedan dess har jag spelat cirka 400 A-lagsmatcher för Värnamo TK och som junior fick jag även möjlighet att spela i det svenska juniorlandslaget.
  Efter avslutad gymnasieutbildning flyttade jag till USA där jag fortsatte att spela tennis och även utbildade mig till idrottslärare. Tillsammans med mina lagkamrater vid det universitet där jag studerade lyckades jag vinna två stycken Amerikanska Universitetsmästerskap i tennis. Jag minns att det var en härlig tid och jag spenderade otroligt många timmar på olika tennisbanor vilket gjorde att jag blev kvar i USA i nästan 7 år.
  Efter att jag avslutade min utbildning i USA kom jag åter hem till Värnamo där jag fortsatte inom Värnamo Tennisklubb som spelare men började så smått även som tränare. Under de senaste 25 åren har jag tränat ungdomar och äldre, spelat A-lagsmatcher och andra tävlingsmatcher och ägnat en stor del av mitt liv åt min moderklubb Värnamo TK och som alltid legat mig väldigt varmt om hjärtat.

RacketSmedjan

  År 2002 startade jag upp en tennisshop i Värnamo TK:s lokaler och från och med 2019 ”nyöppnar” jag den och samtidigt byter jag även namn till RacketSmedjan.
  Jag kommer att sälja och tillhandahålla de absolut bästa rackets som finns på marknaden. Förutom detta kommer jag också att se till att priserna på produkterna matchar priserna som finns på de olika internetbutikerna. Jag kommer alltid att försöka erbjuda dig bästa möjliga pris. Det kommer även att finnas vissa racketmodeller som du som kund har möjlighet att få provspela med, ett så kallat demo-racket. Detta tycker jag är viktigt så att man hittar rätt bland de olika racketmodellerna.
  Jag kommer också att ha ett bra utbud av både tennis- och padelskor eftersom rätt sko till rätt underlag är oerhört viktigt. Inom tennis används ofta en sko för inomhusspel och en annan för spel på grus och utomhus.
  Sporten padel-tennis har blivit enormt populär och jag kommer givetvis också att ha både bra padel-rackets men även bra skor som lämpar sig på det lite speciella underlaget som padel-tennis spelas på. I padel-tennis blir det ofta snabba ”start och stop” varför det är mycket viktigt att ha en stabil sko men som också ger en skön dämpning och ett bra fäste på det sandiga/grusiga underlaget.

Strängning

  Jag har i nuläget cirka 40 olika strängar som man kan välja att ha på sitt racket. När du har spelat tennis ett tag kommer du att märka att just valet av sträng kan vara viktigt eftersom strängar har olika funktioner och passar olika bra beroende på vilket racket du spelar med. När jag strängar ditt racket så jag gör det på en av märkets Babolats absolut bästa maskiner. Strängmaskinen jag utför arbetet på används också i många av tennisvärldens absolut största turneringar.
  Och som avslutning vill jag säga att jag kommer att hjälpa just dig så gott jag bara kan och erbjuda dig bra service när det gäller val av racket, val av sko eller val av sträng. Och eftersom jag började att stränga rackets som 11-åring så brukar jag ibland lite skämtsamt säga att ”Bakom min strängmaskin står en av Sveriges mest rutinerade strängare”

Hoppas vi ses i RacketSmedjan!

Patrik Rönneke